Dış Gebelik Nedir ve Belirtileri nelerdir?

Dış gebelik nedir ve belirtileri nasıl olduğu merak edilen konulardan biridir. Dış gebelik, cinsel yaşamı aktif olan kadınlar için korkulu rüyalardan biridir. Öncelikle dış gebeliği şöyle açıklayalım; bir kadının hamile kalabilmesi için döllenmiş olan yumurtanın, rahim boşluğu yolculuğunu tamamlaması gerekir. Fakat, bazı durumlarda döllenmiş yumurta bu yolculuğu tamamlayamaz ve rahim dışına yerleşir. Dış gebelik, bu şekilde meydana gelmektedir.

Dış gebelik, hamileliğin 3.ayında meydana gelen anne ölümlerin nedenlerinden biridir. Bu nedenle, oldukça önemli bir konudur. Dış gebeliği, normal gebelikten ayırt etmek için pek çok belirti bulunmaktadır.

Dış Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Dış gebelik nedir ve belirtileri

Dış gebelik, gebeliğin ilk zamanlarında ayırt etmek oldukça zor olan bir durumdur. Çünkü, belirtileri normal gebelik gibi olabilmektedir. Hatta, gebelik testi yaptığınızda test pozitif çıkabilir. İlk başlarda benzer belirtilerin yaşandığı dış gebelik; sonrasında kendisini normal gebelikten ayıran belirtiler ile belli etmeye başlar. Dış gebelik nedir ve belirtileri nelerdir diye merak edenler için işte, belirtiler:

Bu belirtiler, dış gebeliği normal gebelikten ayıran belirtilerdir. Eğer gebeyseniz ve bu belirtileri yaşıyorsanız, hemen doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Çünkü, dış gebelik anne adayı için oldukça riskli bir durumdur.

Dış Gebelik Neden Olur?

Dış gebelik nedir ve belirtileri özellikle, anne adayları tarafından en çok araştırılan bir konudur. Çünkü; oldukça riskli olan bu durum, anne adayı için adeta bir kabustur. Peki, dış gebelik neden olur ve bunu neler tetikler? İşte, bilinen nedenleri:

Bu durumlar, dış gebeliğin oluşumuna biraz daha neden olan durumlardır. Fakat, bu durumlara bakarak, bu durumlar bende yok, o zaman ben risk altında değilim, diye düşünmeyin. Dış gebelik, her anne adayında görülebilmektedir.

 

 

 

Exit mobile version