Teknoloji

Wordcraft Nedir: Yapay Zeka Şimdi De Yazarların Peşinde

Geçtiğimiz günlerde yapay zekayla oluşturulan görseller, sanatçıları oldukça sinirlendirmişti. Üstelik farklı tartışmalara da neden olmuştu. Şimdi ise yapay zeka bir tık daha ileri giderek, yazarları da oldukça sinirlendirecek gibi duruyor.

Google tarafından tanıtılan Wordcraft ile istediğiniz gibi hikaye ve romanlar oluşturabileceksiniz. DALL-E ile hayalinizdeki şeyleri belli bir cümle öbeğine dökerek, görsele çevirebiliyordunuz. Bunun arkasından pek çok tartışmalar çıktı ve “sanatçının emeği hiçe sayılıyor” denildi. Bunun üzerinde geliştirilen bu yapay zeka ile  yazarlar da aynı şekilde tepki vereceğe benziyor.

Wordcraft ile Neler Yapılabilir?

DALL-E ile ortaya çıkan tartışmalar sürerken; Google sessiz sedasız bir şekilde üstüne yazarları da kızdıracak bir yapay zeka geliştirdi. Wordcraft yapay zekasıyla belirlemiş olduğunuz bir konu ile ilgili hikaye ve romanlar yazabileceksiniz. Yazarların, bir hikayeyi yazabilmesi aylar ve hatta seneler alabiliyor. Ama bu yapay zekanın sayesinde, yazarların aylarca uğraştığı hikayeler saatler içerisinde ya da günler içerişinde yazılabilecek.

DALL-E

Yapay zekayı geliştiren mühendisler, aslında teknolojinin yazarların işlerini kolaylaştıracağını belirtmektedir. Çünkü bir yazar, hikayesini yazarken bazen bazı noktalarda tıkanmalar yaşayabiliyor. Bu noktada, bu yapay zekayla tıkanıklık yaşanan yerde yazara ilham olabilecek ve hatta hikayeyi onun yerine tamamlayabilecek.

Wordcraft Tartışmalara Neden Olacak Gibi Duruyor

Wordcraft aynı DALL-E gibi çalışma algoritmasına benzer bir şekilde çalışıyor. Nasıl bir hikaye oluşturmak istediğinizi belli cümle öbekleri ile yazdığınızda, yapay zeka size bunu birkaç saat ya da birkaç gün içerisinde oluşturuyor. Bu algoritmanın çalışma prensibi ise internet üzerinde yapılan taramalar ile yapılmaktadır. Seçtiğiniz kelime ve cümlelere göre size için uygun bir tarama işlemi yapıyor ve hikayeyi oluşturuyor.

yapay zeka

Bu yapay zeka ile yazarların da büyük tepki vereceği kesin gibi duruyor. Çünkü J.R.R Tolkien yüzüklerin efendisini tam 12 yıl boyunca yazmıştı. Ama bu yapay zeka ile böyle bir hikaye ya da roman birkaç gün, belki de birkaç haftada yazılabilecek. Bu durumda da yazarların o kadar zaman vermiş oldukları emekler de hiçe sayılmış olacak gibi duruyor. Zaman içerisinde bu sistemin faydasını ve zararlarını daha net bir şekilde görebiliriz.

İntagram

Tepkiniz nedir?

İlgili Mesajlar

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir